Site logo

16u per dag werken houdt me fit

By november 4, 2023 Nieuws

16u per dag werken houdt me fit

Mooi verhaal in HLN van 4/11/23 van één van de vele flexi-jobbers in Vlaanderen. Wist je ook dat het flexi-systeem niet beperkt is tot kelners of rekkenvullers? 

Ook administratieve, marketing, sales of IT functies kunnen zo succesvol ingevuld worden. Daarvoor kan je terecht bij De Flexperts. Ze zoeken en selecteren de juiste kandidaat en nemen alle admin formaliteiten uit handen.  

Ben je supermarkt, slager, bakker, kledingzaak of kapper? Ben je actief in de private zorg (paritair comité 330), sport (pc 223), bioscoop (pc 303), entertainment (pc 304)? 

Aarzel niet en neem contact op met De Flexperts via Contact – De Flexperts 

“16u per dag werken houd me fit en op gewicht”

THOMAS ROSSEEL (HLN 4 oktober)

Sandra De Roeck uit Melsele, (plus)mama van drie tieners, combineert haar baan als bediende met twee flexi’s in de horeca. “Na mijn relatiebreuk was dat financieel noodzakelijk, nu doe ik het voor de fun én als extraatje.” Sandra werkt sinds 2010 als bediende bij een bedrijf dat warmtepompen plaatst en heeft een rijk horecaverleden.

Acht jaar geleden ging ze noodgedwongen als flexi-kracht aan de slag in eetcafé ‘t Pauwke in Beveren. “Ik had er al gewerkt, maar stopte toen ik mama werd. Na mijn relatiebreuk keerde ik terug: als alleenstaande mama van een zoon was het nodig om tijdens het weekend bij te verdienen.”

“Ondertussen is het financieel niet langer noodzakelijk, maar ik doe het graag. Sinds vier jaar heb ik zelfs twee flexi-jobs. Op zaterdag help ik ook in café ‘t Portaal in Melsele. Puur voor de fun, al zijn de extra centen meegenomen.” (lacht) “Vooral het sociale contact is leuk. Wanneer je kinderen krijgt, geraak je toch wat geïsoleerd.

Nu zit ik midden in het uitgaansleven én verdien ik bij. En ik blijf fit en op gewicht! Opgeteld klus ik wekelijks zo’n vijftien uren bij. Ik verdien daar ongeveer 1.000 euro extra per maand mee, fooien inbegrepen. Als bediende werk ik vier vijfde, acht uur per dag, en heb ik een vast loon van 2.000 euro netto en een bedrijfswagen met tankkaart.”

Vooral de vrijdag is druk voor Sandra. “Ik werk tot 17 uur op mijn vaste job, kleed me thuis om en start om18.30 uur in ‘t Pauwke. Soms tot 2 uur ‘s nachts. Een dag van zestien uur in totaal soms. Op zaterdag begin ik om 17.30 uur in ‘t Portaal, waar ook gedanst wordt, dus ook daar kan het uitlopen tot in de vroege uurtjes. Het gebeurt dat ik pas om 4 uur ‘s nachts thuis ben.”

“Praktisch lukt dat allemaal. Ook vroeger al, toen ik nog alleen was met mijn zoon, omdat ik kon rekenen op mijn ouders. Sinds vier jaar vorm ik een koppel met Lesley. Nu blijft hij in het weekend thuis voor de kinderen.” Qualitytime op zondag Ondanks de vele werkuren is Sandra niet kapot op zondag. “Ik put vooral energie uit mijn jobs. Op zondag halen we qualitytime in met het gezin. Ik heb voldoende vrije tijd, vind ik. Op donderdagavond repeteer ik met popkoor Blend en op woensdag ben ik thuis om het huishouden te doen.

Ik ben deze routine gewoon. Op reis voel ik me soms vermoeider dan wanneer ik wekenlang ‘s nachts heb gewerkt!” Sinds vorig jaar doet Sandra het rustiger aan. “Ik lijd aan endometriose, een chronische aandoening aan de baarmoeder. Als ik bezig ben, ondervind ik minder last. Pas in rust voel ik pijn. Een stimulans om in het weekend te blijven werken. Soms is dat zwaar, maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen. Sinds mijn ziekte las ik wel sneller een weekendje rust in, maar van afbouwen is voorlopig geen sprake. Al zou mijn gezin dat graag anders zien. Tja, dankzij mijn flexi-jobs kunnen we ons wél meer luxe en toffe uitstapjes permitteren.” 

(Bron Het Laatste Nieuws, zaterdag 4 november 2023

Meld aan (Werkgevers)

Registreer

Forgot Password

Winkelmand

Winkelwagen

Deel vacature