Site logo

Gat van 700 euro dichten

By november 4, 2023 Nieuws

Gat van 700 euro dichten

Mooi verhaal in HLN van 4/11/23 van één van de vele flexi-jobbers in Vlaanderen. Wist je ook dat het flexi-systeem niet beperkt is tot kelners of rekkenvullers? 

Ook administratieve, marketing, sales of IT functies kunnen zo succesvol ingevuld worden. Daarvoor kan je terecht bij De Flexperts. Ze zoeken en selecteren de juiste kandidaat en nemen alle admin formaliteiten uit handen.  

Ben je supermarkt, slager, bakker, kledingzaak of kapper? Ben je actief in de private zorg (paritair comité 330), sport (pc 223), bioscoop (pc 303), entertainment (pc 304)? 

Aarzel niet en neem contact op met De Flexperts via Contact – De Flexperts 

“Gat van 700 euro dichten met flexi-jobs”

THOMAS ROSSEEL (HLN 4 oktober)

Patrick Van Goethem (55) Omdat zijn partner opnieuw ging studeren, combineert Patrick Van Goethem uit Aalst een voltijdse baan in de beveiliging met een flexi-job als verkoper van zoetigheid. “Met wat ik verdien, kan ik het gat in onze begroting opvangen. Maar zeven dagen op zeven werken is zwaar.”

Mijn eerste flexi-job deed ik al in 2014, als maître d’hôtel voor restaurants en cateringzaken”, zegt Patrick. “Ik had toen net een aantal jaren in Thailand gewoond en gewerkt. Samen met mijn partner Chart, die van daar afkomstig is, ben ik naar België teruggekeerd. Eenmaal hier moest Chart een inburgeringstraject volgen en Nederlands leren.

Met één loon in het dure België leven was geen optie, dus die bijverdienste was een must.” In 2018 kon Chart aan de slag als technisch medewerker in een woonzorgcentrum. “Met twee salarissen konden we vlot ons huis afbetalen. Ik ben toen gestopt met flexi-jobben.

In die periode ging ik aan de slag als voltijds frontdesk-medewerker bij het beveiligingsbedrijf Securitas, een job die ik nu nog steeds uitoefen.” Maar in april gaf Chart zijn job in het woonzorgcentrum op om verder te studeren. “Chart is een opleiding gestart voor het knelpuntberoep van zorgkundige. Zijn opleiding wordt vergoed, maar die uitkering bedraagt minder dan zijn laatste loon. Ook maaltijdcheques zijn weggevallen. Voor ons was dat een gat in onze begroting: zo’n 700 euro minder per maand.

Ondertussen blijven de uitgaven en rekeningen dezelfde. En dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe flexi-job.” Patrick werkt nu drie dagen per week als verkoper bij Patisserie Etienne in Erembodegem en Denderhoutem. “Maandelijks verdien ik zo’n 600 euro bij. Een van de voor- delen van het systeem is dat je zoveel uren mag werken als je wil én dat je er geen belastingen op moet betalen. Bruto is netto. Bij Securitas verdien ik netto een kleine 2.300 euro, met daarbovenop maaltijdcheques en verschillende verzekeringen.”

Geen 21 meer

Bij Securitas werkt hij van maandag tot en met vrijdag, gemiddeld 40 uur per week. “Mijn flexi-job is op vrijdag meteen na het werk en op zaterdag en zondag. Ik klus wekelijks zo’n 22 uur bij. Ik werk zeven op zeven, in totaal 60 à 70 werkuren.” “Ik ben geen 21 jaar meer, dus fysiek is het soms zwaar. Alle producten van de patisserie worden in de hoofdbakkerij gemaakt en komen ‘s morgens vroeg in de winkels toe. Dan moet je snel alles uitladen om klaar te zijn voor de opening.

Op drukke dagen kan dat stressy zijn. Zeven op zeven werken weegt, maar gelukkig heb ik een partner die me begrijpt en steunt. Charts opleiding duurt anderhalf jaar. Dus we zijn nog even bezig. Maar hij is me enorm dankbaar.” Patrick weet niet of hij wil blijven flexi-jobben. “In principe zal Chart na zijn opleiding snel werk vinden en genoeg verdienen. Nu flexi-werk ik uit noodzaak, maar ik doe het ook graag. We werken met smakelijke producten: taartjes, broodjes en confiserie. Na een tijdje leer je klanten beter kennen en komen ze ook speciaal voor jou naar de winkel. We zien wel wat de toekomst brengt.”

(Bron Het Laatste Nieuws, zaterdag 4 november 2023

Meld aan (Werkgevers)

Registreer

Forgot Password

Winkelmand

Winkelwagen

Deel vacature